Oldalak: 1 [2]
  Nyomtatás  
Szerző Téma: edzés  (Megtekintve 1900 alkalommal)
Szakács Sándor (gyurma)
Moderator
Hero Member

Profil megtekintése WWW
« Válasz #15 Dátum: Május 06, 2010, 06:51:22 »

sziasztok!
én azt szeretném kérdezni, hogy elvileg 1 nap minimum kell az izmok regenerálódásának.
de ez nem azt jelenti hogy pl:hétfön mellezek akkor keddem "nem mehetek" edzeni pl bicepszet?!?!?!
Természetesen nyugodtan edzhetsz mást!
Naplózva

szaki
scree
Newbie
*

Profil megtekintése
« Válasz #16 Dátum: Május 06, 2010, 09:29:13 »

rendben.köszi.^^
Naplózva
Szakács Sándor (gyurma)
Moderator
Hero Member

Profil megtekintése WWW
« Válasz #17 Dátum: Július 08, 2010, 09:19:58 »

Bill DeSimone az edzés biomechanikájával foglalkozik, hogy az egyes gyakorlatok milyen terhelést jelentenek az adott izmoknak, izületeknek gyakorlat kezdeti és végpontja között. Könyvében, a Moment Arm Exercise-ban leírja azokat a gyakorlatokat és kivitelezési utakat, ahol a súlyterhelés a hasonló az izomterheléssel és nem ró fel más izmokra/izületekre olyan terhelést, amire az nincs felkészülve. Ezeket congruent (egybevágó) exercise-nak hívja. Az edzések ezáltal hatékonyabbak és ami még ennél is fontosabb, hosszú távon is diszfunkciók és sérülések nélkül fenntarthatók maradnak.
http://www.youtube.com/watch?v=JipFOs17kg0&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=xClfp7yhmZg&feature=player_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=6wD33vxaxa4&feature=player_embedded
Infó: sportika! Wink
Naplózva

szaki
Szakács Sándor (gyurma)
Moderator
Hero Member

Profil megtekintése WWW
« Válasz #18 Dátum: Július 08, 2010, 05:27:36 »

Arwen-torna – segítség a meddő nőknek

Komoly segítséget jelenthet az Arwen-torna azoknak a gyermekre váró nőknek, akiknél minden más meddőség elleni orvoslás és praktika csődöt mondott.

Ma Magyarországon minden ötödik pár meddőségi kezelésre szorul, ám a várólista a legtöbb intézményben beláthatatlanul hosszú. De még nincs minden veszve. Az Arwen-tornán – jóga, tai chi és chi kung alapokon nyugvó komplex tréning – való rendszeres részvétel bizonyítottan növeli a spontán, illetve mesterséges megtermékenyítéssel létrejött terhességek számát, továbbá elősegíti a terhességek problémamentes lefolyását.

A torna főként ülve, szőnyegen végzett gyakorlatokból áll, amelyeket lágy zenei aláfestés kísért. A mozdulatok nem mindig egyszerűek, de a gyógytornász mindegyiket bemutatja és a helyes légzéstechnikára is folyamatosan figyelmeztet. Bár elsősorban a női szervek és a belső, mélyen húzódó izmok megdolgoztatására helyeződik a hangsúly, alapvetően minden testrészt finoman átmozgatja.
Saját tapasztalat alapján

– Ezeket a gyakorlatokat magamon kísérleteztem ki, a torna a saját problémáim nyomán született – mesélte az óra után Németh Tünde gyógytornász, a torna kidolgozója. – Mindig is mozgással foglalkoztam, sokat sportoltam, táncoltam. Később szültem egy gyereket, aztán szerettem volna többet, de nem jött össze. A sikertelen meddőségi kezelések után kezdtem el kidolgozni a gyakorlatokat, amelyek olyan hatásosnak bizonyultak, hogy azóta még két gyerekem született. Ekkor fogant meg bennem a gondolat, hogy szeretnék azoknak a nőknek segíteni, akik hasonló helyzetben vannak.

Ideális lenne a heti két-három alkalom, és mellette szükség esetén speciális diéta. Emellett érdemes még heti kétszer-háromszor más jellegű mozgást is végezni, például kocogni, biciklizni vagy úszni, hiszen ez másként mozgatja át a testet. Az Arwen-torna bizonyítottan eredményes: a rendszeresen járó nők közül minden másodiknál létrejön a kívánt terhesség. Persze nem mindenki jár ide azért, mert babát szeretne. Vannak, akik egyszerűen csak karbantartják magukat, úgy érzik, hogy a torna pszichésen és testi szinten is jót tesz nekik.

Az Arwen-tornát már egyes orvosok is ajánlják. Amikor egy orvos azt tapasztalja, hogy a torna mellett fele annyi hormongyógyszerrel ugyanazt a hatást éri el, akkor nem kérdés, hogy javasolja-e a betegének. Arra is volt példa, hogy számos sikertelen lombik után a torna mellett a következő kísérlet eredménnyel járt. Ez pedig mindenkinek óriási sikerélmény.
Naplózva

szaki
Palatinus Tünde
Moderator
Hero Member

Profil megtekintése WWW
« Válasz #19 Dátum: Július 08, 2010, 09:17:20 »

Nnnna, egy újabb Tünde...
De mi ez a torna???
Naplózva

Tünci, a Palatinus Fitness TESÁ-ja (értsd: TEremSÁrkány)
Oldalak: 1 [2]
  Nyomtatás  

Ugrás: