|
|
|
Szakács Sándor (gyurma)
|
 |
« Válasz #1 Dátum: Július 23, 2010, 10:01:53 » |
|
A levél előtt ideidézem, amire a reakció vonatkozik, az IFBB Szövetségi Kapitányának Berkes Lászlónak a hozzászólását Steve Namat sikereivel kapcsolatban:
Idézetet írta: Berkesl - 2010. Július 18, 12:24:46 Gratulálok Pistinek a magyar IFBB nevében!
Hatalmas előrelépés ez a magyar tettépítő sportnak, sajnálom hogy ez csak a kiköltözése után lett lehetséges! Noémi, Pisti már a profi IFBB tábort erősítik, ez is azt mutatja hogy a továbblépés lehetőségét potenciálisan ez a szövetség hordozza magában! Remélem ezt mások is felismerik, és bekészülnek az őszi vilákupára a K. VB társrendezvényére novemberben. Innen az IFBB Arnold Classic a kvalifikáció, utánna már egy kis lépés az IFBB profi kártya. Véleményem szerint több versenyző is magában hordozza ezt a lehetőséget, potenciát, csak bizonyos EMBEREK vakvágányon tartják őket, és ezáltal ők is magukat! Akikre gondolok és olvassák tudni fogják, hogy igazam van, akkor is ha nem valják be! A novemberi versenyen bárki indulhat, eddigi hovatartozásától függetlenül, elég utánna az IFBB melett döntenie! A kapuk bárkinek megnyilhatnak, aki elég jó hozzá.
Ha bárkinek kérdése van ezzel kapcsolatban, ne féljen feltenni nekem!
Mint Szövetségi Kapitánynak, a sportágunk felvirágoztatása a cél, engem nem önös érdekek, sérelmek, rosszindulat vezérel a hazai sportpolitikában, hidjétek el nekem! Alig várom, hogy Újra egy profi gálát láthassatok itthon, magyarokkal! Minden tisztelet Buranits Ildinek aki a korát megelőzve megajándékozott minket ezzel kis hazánkban!
Mégegyszer gratula Pistinek! Megmutattad, most már irány a Mr O.
…és akkor következzen Pintér Ferenc nyílt levele, amiben a fentiekre szeretne reagálni:
„Kedves Testépítő Társadalom,
Mint a WABBA szövetség Európai elnöke, csak annyit fűznék hozzá a leírtakhoz, hogy mi, az IFBB-vel ellentétben, sikerélményt adunk sportolóinknak és azt a lehetőséget, hogy a versenyzők pénzt kereshessenek a versenyzéssel járó díjázásokkal, nem pedig pénzt veszünk ki a zsebükből, az indulás fejében. Németh István sem az IFBB világbajnoki címe révén kapott profi kártyát, hisz nem indulhatott 2006-ban, mert ha visszaemlékeznek, 2006-ban, főleg a szövetség közbenjárásával, meghiúsult egy világverő magyar csapat delegálása és azóta is meghiúsul, ahogyan az IFBB magyar bajnokságok(Amit Pisti 2004ben,Dani 2005-ben nyert meg) jelenlegi résztvevői sem versenyképesek az IFBB nemzetközi porondján. Hány nagy eredmény is született, az a bizonyos vízválasztó 2005-ös év után, ami az utolsó év volt az addig hellyel-közzel működőképes magyar IFBB történetében? Hány Európa bajnokunk lett, na és világbajnokok a komoly kategóriákban azóta? Ugye mindenki emlékszik még a 2004-es Európa bajnoki csapatra, élén Lantos Johnnyval, Kupcsik Lacival, Lauter Victorral, Barna Robival, Vörös Zolival, Remzső Ferenccel és még folytathatnánk a sort. Gondolják, hogy ők nem szeretnének küzdeni azért, ami anno Kiss Jenőnek sikerült Jordániában? Sajnos a történet nem rajtunk múlik és ezt Laci is éppúgy tudja, mint a többi, hozzá hasonló versenyzők. Mi(WABBA és a többi szövetség)a versenyzőkért vagyunk. Világbajnokok és Európa bajnokok születtek az elmúlt 5 év alatt, név szerint a teljesség igénye nélkül: Szántai Dóri, Kellner Suzy, Nagy Orsolya, Kathi Béla, Vörös Zoli, Molnár Péter, Lénárd Lajos, La Llave Alex, Kormány Mihály, Scorus Bernát, Bognár Gergő, Tóth Dani… Ők, a magyar testépítés és fitness krémjei, valóban jószántukból nem indulnak a magyar IFBB színeiben? Az eredmények alapján feltenném a kérdést, hogy ki áll vakvágányon? Az IFBB vagy azok a versenyzők, akik elhagyták a magyar IFBB-t? Tisztelet a kivételnek. Laci, más tollával nem elegáns ékeskedni. Amellett képmutatás is.
Mindketten tudtuk Pistivel, hogy ez az út amit most vállal, nagyon nehéz lesz. Gratulálunk és sok kitartást kívánunk neki,de a neheze még csak most kezdődik.
Sportbaráti tisztelettel, a versenyzőkért:
Pintér Ferenc WABBA elnök Infó: sportika!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
szaki
|
|
|
|
sasa
|
 |
« Válasz #2 Dátum: Július 23, 2010, 10:55:03 » |
|
Ez mind szép és jó! De mi van azokkal a versenyzőkkel aki nem IFBB versenyző vagy a Fitness 2000 klán tagja? A WABBA versenyeire csak a Pintér Feri versenyzői kivánatosak, csak azok kapnak segítséget. /itt nincs válogatott/ Ugyanez volt a NAC-nál, de a Vida Zoli már nyitott lett és ha anyagiakban nem is tudja segíteni a külsős versenyzőket, de legalább jó csapatszellem van és a versenyeken nincs megkülönböztetés a saját versenyzői javára. Miért van az, hogy Brigit minden felsorolásból kihagyják? Pedig szerintem ő az egyik legeredményesebb versenyző magyarországon. Abszolut világbajnok, abszolut universe és kétszeres világkupa győztes. Öt világszövetségnél van már dobogós helyezése, és ezt mind saját erőből érte el. Mondjatok valakit akinek ennyi eredménye van! Őt mégis halálra sértik állandóan a kirekesztéssel, mintha ő nem is létezne. Pedig Brigi nem olyan versenyekre jár ahol max 2 versenyző indúl egy kategóriában. Ő nem az eredmények, hanem a kihívások miatt versenyez még a mai napig. Olyan versenyekre minek menjen ahol nincs ellenfél vagy színvonal? Azért, hogy legyen egy eb vagy vb címe? Hát őszintén szólva, szinvonaltalan versenyeken inkább nem kell.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Scarlett
|
 |
« Válasz #3 Dátum: Július 23, 2010, 06:26:06 » |
|
lehet én vagyok az alulművelt, de valaki felhomályosítana mi folyik itt?ugyanis én csak az látom hogy van x db tábor és mind egymásra mutogat...mitől történt ez a nagy szakadás?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Csak a Pufi rizs ad neked erőt és mindent lebíró akaratot" XD
|
|
|
|
sasa
|
 |
« Válasz #4 Dátum: Július 23, 2010, 07:34:16 » |
|
Addig örülj amig nem keveredsz ebbe a kőrbe. Nyugiban csináld tovább a Tünci szárnyai alatt a dolgodat. Ha elérsz már egy szintet, akkor viszont akarva akaratlanul belecsöppensz a valóságba.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Szakács Sándor (gyurma)
|
 |
« Válasz #5 Dátum: Július 23, 2010, 08:04:10 » |
|
Addig örülj amig nem keveredsz ebbe a kőrbe. Nyugiban csináld tovább a Tünci szárnyai alatt a dolgodat. Ha elérsz már egy szintet, akkor viszont akarva akaratlanul belecsöppensz a valóságba.
Az én bölcs barátom! Azt még nem mondtad,hogy a női versenyző jelölteket te,teszteled? 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
szaki
|
|
|
|
Palatinus Tünde
|
 |
« Válasz #6 Dátum: Július 26, 2010, 09:01:53 » |
|
Háááát...nehéz ügy ez! Sztem mindkét oldalon van igazság, ráadásul nekem a saját véleményem is meg van ehhez... de ez hosszú...
Mindenesetre röviden csak annyi, hogy az IFBB profi kártya sokak nagy álma! Ez szép és jó dolog, fantasztikusan hangzik! DE: Profi versenyeken JÓ eredményt elérni kis hazánkból szinte lehetetlen (volt egy pár profi versenyzőnk, mégse futottak be világkarriert-vajon miért?)!!! Ahhoz, hogy a profi élmezőnyben tartósan szerepeljen valaki, ahhoz nem elég a jó fazon, a jó szereplés, ahhoz sajnos kint kell élni! Major Timi is csak azután tudott világhírű lenni, ami után kiköltözött, és még sorolhatnék pár nevet!
A másik: Valóban, a többi szövetség versenyein lehet némi pénzmagra szert tenni, de ezek díjazása a felkészülés költségeinek töredékét fedezik, vagyis üzleti megfontolásból nem lehet, és nem érdemes a versenyzésbe belefogni! Vagyis csak oda jukadunk ki, amit én is vallok a versenyzésem kezdete óta: Ezt a sportot úgy érdemes csinálni, ha SAJÁT magadnak csinálod, nem rangért, pénzért, profi kártyáért, elismerésért, bármiért! Azért, mert MAGADNAK állítasz kihívást, megmérettetést, SAJÁT MAGADDAL szemben!
Ha ezt sikerül elérned, és jó érzéssel tölt el, hajt tovább, visz előre, akkor megéri! A többi meg nem számít! SZERINTEM!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Tünci, a Palatinus Fitness TESÁ-ja (értsd: TEremSÁrkány)
|
|
|
|
Szakács Sándor (gyurma)
|
 |
« Válasz #7 Dátum: Augusztus 05, 2010, 04:20:01 » |
|
2010-08-05 Tilos a barnítókrém! Az IFBB legújabb szabálya értelmében a versenyeken minden kategóriában TILOS a barnítókrém használata. Helyette Jan Tana vagy egyéb önbarnító krém, illetve szolárium vagy más fújós technikák alkalmazása engedélyezett. A barnításnak olyannak kell lennie, hogy ha vezető bíró végighúzza a kezét a bőrön, az ne színezze be azt. EZ IGAZ?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
szaki
|
|
|
|
sasa
|
 |
« Válasz #8 Dátum: Augusztus 05, 2010, 04:42:29 » |
|
Miért mi a gond? Ki jár innen IFBB versenyekre?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Szakács Sándor (gyurma)
|
 |
« Válasz #9 Dátum: Augusztus 05, 2010, 04:44:25 » |
|
Én akartam menni,ja,így már nem érdemes felkészülnöm,hagyom a francba az egészet,iszom egy sört inkább! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
szaki
|
|
|
Kovács Krisztián
Jr. Member

|
 |
« Válasz #10 Dátum: Augusztus 05, 2010, 06:22:53 » |
|
Én akartam menni,ja,így már nem érdemes felkészülnöm,hagyom a francba az egészet,iszom egy sört inkább!  igyal egyet helyettem is legyszi 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Szakács Sándor (gyurma)
|
 |
« Válasz #11 Dátum: Augusztus 06, 2010, 06:21:22 » |
|
Én akartam menni,ja,így már nem érdemes felkészülnöm,hagyom a francba az egészet,iszom egy sört inkább!  igyal egyet helyettem is legyszi  Megvolt! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
szaki
|
|
|
|
Palatinus Tünde
|
 |
« Válasz #12 Dátum: Augusztus 06, 2010, 07:06:21 » |
|
Kérdés a "Nagy Öregekhez": Emlékeztek arra, amikor minden gyúrós fickónak "kötelező" volt sztreccsnaciban nyomnia az edzést?Korra, testalkatra, kidolgozottságra, esztétikumra való tekintet nélkül...Ja, és persze a tengeren túli profik is abban nyomták ezerrel, kicsit másabb testösszetétellel... Mára mintha fakult volna ez a trend! Vagy nem? Ti hogy látjátok? ..és mi a kulturált véleményetek róla? 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Szakács Sándor (gyurma)
|
 |
« Válasz #13 Dátum: Augusztus 06, 2010, 08:03:43 » |
|
Kérdés a "Nagy Öregekhez": Emlékeztek arra, amikor minden gyúrós fickónak "kötelező" volt sztreccsnaciban nyomnia az edzést?Korra, testalkatra, kidolgozottságra, esztétikumra való tekintet nélkül...Ja, és persze a tengeren túli profik is abban nyomták ezerrel, kicsit másabb testösszetétellel... Mára mintha fakult volna ez a trend! Vagy nem? Ti hogy látjátok? ..és mi a kulturált véleményetek róla?  Mivel engem is megszólítottál,mint öreg,és a mai napig ilyen cuccban edzek,mert kényelmes,sőt télen a hosszú nadrágot használom,jó benne guggolni,és nem érhet meglepetés lábtolás közben sem.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
szaki
|
|
|
|
Palatinus Tünde
|
 |
« Válasz #14 Dátum: Augusztus 09, 2010, 06:54:21 » |
|
Na látod, ez furcsa! Számomra van, akin nevetséges, és írtó lohasztó, van akin meg teljesen természetes!
Egyébként a barnító használatának betiltása igaz! De ez nem azt jelenti, hogy hófehéren fognak a versenyzők színpadra lépni! Önbarnító, szoli, és a fújós szinezés engedélyezett! Őszintén szólva én inkább örülök neki! Halálos macera a vastag barnítózás, gusztustalan amikor megfolyik, és sokan nem is tudják szépen felvinni, úgy még rondább. Emellett azt tapasztaltam, hogy a legszárazabb fazont is elfedi kissé, és nem jön ki annyira a szálkásság a színpadon!!! Egyébként meg fel lehet vinni úgy is, hogy ha hagyod megszáradni, akkor nem fogja meg a "kontrollujjat", és mégis nagyon-nagyon barna vagy! Csak éppen nem olajos fényes, hanem matt, szerintem úgy még jobban előjön a szárazság.
Egyébként igen, van köztünk olyan, aki jár IFBB versenyre, többek között időnként én is!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|